Communicatie voor technici

Het is logisch: Wie heel goed is in een technisch vak, is vaak niet opgeleid in het communiceren met collega’s en klanten. Dat geeft wel eens wat weerstand.

Een goede technische opleiding is slechts het startpunt om als technisch medewerker in een service verlenend bedrijf goed te presteren. Daarvoor moet je kunnen communiceren met je klanten en collega’s, verkoopkansen herkennen en deze communiceren met de commerciële afdelingen.

Wat je gaat leren?

Tijdens deze training Communicatie voor Techneuten (vier middagen in Sneek, aan het bedrijf ook mogelijk) leer je hoe je je gesprekken kunt verbeteren en het succes van je bedrijf kunt vergroten. In deze training worden de volgende vragen beantwoord:

Hoe zorg ik voor een professionele presentatie van het bedrijf, het product/de dienst en mezelf?
Hoe win ik het vertrouwen van (nieuwe) klanten?
Hoe voorkom ik dat ik verkeerd overkom?
Hoe stel ik de juiste vragen om een goed inzicht te krijgen in de wensen van de klant?
Hoe kan ik het beste omgaan met boze of ontevreden klanten?
Hoe kan ik op een positieve manier “nee” zeggen als iets technisch niet haalbaar is?
Hoe gebruik ik het klantencontact om verkoopkansen optimaal te benutten?

Hoeveel tijd kost me dit?

De training bestaat uit 4 dagdelen. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 personen. Hierdoor is het mogelijk om ook in te gaan op jouw eigen situatie. Zo leer je met elkaar de theorie praktisch te gebruiken in allerlei situaties.
Bij de training krijg je een syllabus, waarmee je theorie en praktijk kunt oefenen en waar je later nog veel aan hebt.

Wanneer start de training?

Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Zodra er voldoende inschrijvingen zijn, plannen we in overleg de data.

Waar wordt deze gehouden?

In ons pand aan de Grote Kerkstraat 15 te Sneek.
In ons klassieke en prettige kantoor hebben we genoeg ruimte en een rustige sfeer. Uiteraard word je daar voorzien van koffie en thee en wat lekkers van de bakker om de hoek!

Wat zijn de kosten en hoe meld ik me aan?

De prijs is €295,- voor 4 dagdelen. Uiteraard zijn er voor groepen en organisaties speciale afspraken mogelijk over inhoud en locatie. Kijk onderaan de pagina voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Wil je meer informatie en het inschrijfformulier ontvangen: